Paviljoen Sout is een seizoensgebonden paviljoen op het strand van Wijk aan Zee. Het paviljoen hanteert een zelfbedieningsconcept met een duidelijke prijsstrategie op haar producten. Met als gevolg dat het paviljoen sinds de opening een grote clientele heeft opgebouwd, die het Sout-gevoel duidelijk kunnen waarderen.
Bij het openen van de deuren van Paviljoen Sout valt direct de relaxte sfeer en het moderne interieur op. De geur van verse broodjes komt je direct tegemoet. Twee royale zithoeken met uitzicht op zee, erg makkelijk per voet, met de fiets en auto bereikbaar en bovendien kun je gratis parkeren. Het gedreven team van Paviljoen Sout is sinds 2009 actief, met Ollie Kleine als paviljoenmanager van Sout. “Het is een erg mooie locatie direct aan zee waar je op het terras lekker kunt wegzakken op de lounge-banken en kunt genieten van de ontspannen sfeer”, aldus Ollie Kleine.
Hij vervolgt, “Het concept dat we hebben neergezet staat als een huis. Paviljoen Sout is, ook fysiek, gescheiden in een snackbardeel en een paviljoendeel. In het paviljoen werken we volgens het zelfbedieningsconcept, dat houdt in dat wij geen drankjes serveren. Onze klanten moeten zelf hun bestelling aan de bar ophalen. Dit voorkomt dat we gestreste toestanden krijgen op het terras. We willen dat mensen zich relaxt voelen bij ons. Verder kan men vers afgebakken broodjes krijgen die royaal belegd worden met wat de mensen zelf aangeven. Uniek op het strand van Wijk aan Zee.”